Menu

 

 

 

De Graaf van Heumen stopt met brouwen op Landgoed Bergzicht, vanaf 14 januari is het Proeflokaal weer open met een uitgebreide borrelplankenkaart, Graaf bieren en bieren uit de streek.

Datum: 31-10-2017

De in 2009 op historische grond opgerichte Brouwerij De Graaf van Heumen in de gelijknamige plaats (Heumen) houdt op te bestaan. Dat maakte Constant Keinemans, een van de twee oprichters/eigenaren, vandaag bekend. De brouwapparatuur is verkocht aan Hotel Parkzicht in Veendam, waar men het eerste brouwhotel van Nederland wil gaan starten.

Triest nieuws vanuit Heumen, waar brouwer Constant Keinemans samen met Fred Kruissen (eigenaar van Landgoed Bergzigt De Raaf in Heumen) in 2009 de brouwerij begon. De eerste ‘doorzichtige’ glazen brouwerij in Nederland, op historische grond waar ooit Herm Hegger Brouwerij De Raaf bestierde (de man die het eerste Nederlandse witbier Witte Raaf brouwde). Naast deze oude brouwerijgebouwen (inmiddels een Rijksmonument) bouwden Constant en Fred een nieuwe brouwerij: De Graaf van Heumen.

Feesten en partijen
Constant Keinemans, jarenlang voorzitter van het KBC (Klein Brouwerij Collectief, tegenwoordig Craft), is in het dagelijks leven ook eigenaar van BrouwTechniek. Hij adviseert brouwerijen in binnen- en buitenland en met de opkomst van microbrouwerijen de laatste jaren heeft hij daar zijn handen meer dan vol aan. Vanaf het begin brouwde hij iedere zondag bij De Graaf van Heumen zijn eigen bieren, die alleen op het Landgoed Bergzigt De Raaf verkrijgbaar waren. Omdat zijn compagnon Fred Kruissen zich steeds meer wil toeleggen op het organiseren van feesten en partijen op het landgoed, en omdat Constant Keinemans het dus te druk heeft met zijn andere werkzaamheden, hebben beide compagnons in goede harmonie besloten de brouwerij te sluiten. Het unieke glazen brouwhuis is inmiddels verkocht en vanaf december 2017/januari 2018 te aanschouwen in Veendam.

De Graaf van Heumen speciaal bier blijven we tappen alleen wordt het vanaf 2018 extern. gebrouwen.